Nattjobb

Så mycket blev det med den lediga dagen. Lille klumpen leker med husse efter att vi har hämtar 126 balar till hästarna och Homer snällt satt och tittade på. Underbart! Men nu måste jag sova en stund så jag orkar jobba i natt! 

Min fina kille på båttur i somras

Min lediga dag

Onsdagmorgon och jag har inte hunnit skriva mer?! Har ärligt varit fullt upp än i veckan med hästar, hundar å jobb. Men idag är jag äntligen ledig, men det innebär höhämtning istället! 
Så om cirka två timmar bär det av till stallet. 
Men till dom trevligare nyheterna så går det med stormsteg framåt med min hund! Igårkväll gick han en hel gata, fot och lös. För två veckor sedan trodde jag aldrig att detta skulle gå, eftersom han alltid vill springa ner i diket å nosa. Så matte är fruktansvärt nöjd med resultatet. Nu är det dags att kliva upp och äta frukost så vi hinner ta en promenad innan stallet! 






Träningstävling

Så var det redan söndag kväll och jag borde sova för länge sen med tanke på att jag har en ganska dryg vecka framför mig. Det är inte mer än just över 40 timmar på jobbet men det är utspritt på både dagtid å nattitd. Utöver det så är det en heldag i stallet med både höhämtning och ridning, sen ska jag väl rida fler dagar också men fram för allt så prioriterar jag högt att träna både lydnad och agility med Homer. Så tro mig när jag säger att jag har en fullspäckad vecka framför mig!
 
Men idag har jag inte riktigt haft turen på min sida, jag lyckades försova mig till tävlingen idag. Så efter 13 missade samtal av Anna så lyckades jag äntligen vakna å kastade på mig kläderna å for. Väl där var det bara att gå in på min plats som funktionär åt large hundarna. Som tur var så gick söta rara Anna å värmde Homer så jag kunde vara med på dom två återstående loppen.
Det enda jag har att klaga på idag är att Homer vill så gärna springa av banan och markera. Han gjorde det på båda loppen vi körde, i övrigt gick han riktigt fint! Lite handlingsmissförstånd ibland, men det är sånt man får räkna med när man är grön i leken.
Så veckans agilityträning kommer att bestå mycket av fällor. Att lura Homer att vilja lämna planen men att då vara beredd på detta och kunna banna honom när han gör detta och belöna honom när han stannar. Så han lär sig att var på banan är kul, matte och husse är då glada. Medan det inte alls är roligt när man springer utanför. Många säger till mig att det har mycket med åldern att göra också men jag tycker inte att det är acceptabelt att han ska springa och kissa när han har ett jobb som är kortare än en minut innan han får kissa igen. Det går fort att lägga till en vana men det tar lång tid att lära bort den. Därför måste vi försöka ta den i tid!
 
Anna var ju även en pärla och tog foton idag, det är himla kul att kunna gå tillbaka och se och för att andra ska kunna se hur det går och hur kul man kan ha tillsammans med sin hund!
 
 

Man lär sig av sina misstag.

Ikväll har Anna och hennes 12 veckors aussievalp varit och hälsat på, både för skojs skull och för träning. Jag har fortsatt med övningen jag fick av Maggan igår men då det gick så bra behövde jag någon störning. Jag känner mig rätt nöjd, jag kan ju tyvärr inte förvänta mig att han ska fatta allt på en gång trots att jag vill att han ska göra det. Utan eftersom han är så gammal nu så blir det extra viktigt att vara konsekvent och nogrann.
 
Imorgon är det dags för träningstävling igen, jag längtar samtidigt som det känns som att magen ska vridas ut och in. Speciellt när mitt psykiska stöd Rebecka måste sova då hon har arbetshelg. Jag ska väl i och för sig inte klaga då Anna ska följa med som stöd och hjälpande hand.
Då jag ska åka och rida direkt jag och Homer är färdig med tävling och nedvarvning så är det himla behändligt att lämna honom hemma. Han kommer då att vara så trött och bara sova medan matte är borta. Vilket jag också har till fördel då han kommer vara pigg till kvällen igen då jag har tänkt fortsätta öva med honom. Eftersom det går så otroligt bra tror jag att jag ska prova på ett nytt ställe. Dessutom borde jag öva inkallning, men det. Det är tråkigt!
 
Tyvärr är också tråkigt nödvändigt för senast idag drog min lilla hårboll iväg efter en katt och gick inte att stoppa. Jag hade en fruktansvärd tur att katten inte valde att springa över den stora vägen utanför oss..
 
Homer och jag har fortfarande mycket att lära och mycket att träna. Men det är så roligt när det går framåt och man märker att det börjar gå upp ett ljus i den lilla hjärnan han fick! Dock tänker jag ganska mycket på hur mycket jag ångrara att jag inte gick någon valpkurs med honom, då skulle vi inte ha behövt backa lika mycket idag..
 
Lilla Homer natten vi kom hem ifrån Eskilstuna, han var så duktig och sa ingenting när vl lämnade mamma och tryggheten. Men ack, tänk om jag hade varit lika klok då som idag!
 

True shit!




fredagsträning

Löningdag och fredagkväll, men vad gör jag? Jo jag har städat lite och tränat med Homer och Crossi. Men å andra sidan så ska jag hämta svärmor så småning om och imorgon ringer väckaren vid halv 6.
Jag var tidigare idag och fick en ny övning med Homer av Maggan. Helt underbart att denna människa finns, jag ser själv stor skillnad på mitt lilla odjur som inte vet vad lydnad är när vi lämnar lägenheten.
Hon rekomenderar själv Rakel Sandin på Hundägarcoachen och jag har fått höra att hon ska ha kurs igen i januari. Så jag måste nog ringa till henne och boka en plats med Homer, det skulle vi nog båda två må gott av!
 
Nåja, i alla fall. Övningen vi fick har ett självklart mål. Jag har en hund som är fruktansvärt nonchalant! Det är nästan så jag ibland tror att vi ligger å vaggar vem som egentligen är ledaren i våran flock, det kan nog variera om vi är ute eller inne ibland. Men ett problem som detta för med sig är att han inte alltid vill leka med mig och inte heller går att belöna på ett bra sätt jämt. Så nu är övningen att det är jag som ledare som ska starta och stoppa belöningsleken. VIlket inte alltid är lätt jämnt när man har en liten sheltie som bara vill springa iväg. För att korrigera honom måste jag visa att det är fel där borta, där han väljer att vara istället för med mig. Vilket kan låta enkelt att bara peta honom i sidan. Men det är inte alltid lika enkelt när han är snabb och smidig och vet ganska väl vad som ska hända.
Men vi har i alla fall tränat det en gång till ikväll, då provade jag med Rebeckas hund också. Dock gick det inte alls lika bra, då hon inte riktigt vill leka. Jag måste klura ut hur jag ska få den här övningen till hennes nivå så jag inte skrämmer livet ur henne.

Imorgon efter jobbet kommer Anna med hennes 12 veckors valp så ska vi fortsätta träna men då med den som störning. Så nu ska jag bara vänta på att Rikards Mamma ringer så jag kan hämta dom och lägga mig. Det var inte i en klok stund jag lovade att jag skulle hämta dom vid 12 i natt.. Nåja, man kan inte alltid vara så himla smart.
 
Hoppas ni har en trevlig fredagkväll åt mig också :)

God natt

Leriga och nerbäddade i sängen efter att ha släppt ut hästarna. Å precis på stunden så ligger Homer och tvättar bort sin lera, i min säng. Nåja, är man älskad så är man! 





Seg dag och nattjobb!

Idag har varit en icket produktiv dag för oss båda, men det blir så när jag ska jobba natt vilket jag personligen trivs superbra med. Så vi har gått en kortare promenad och sparkat fotboll tillsammans på gräsmattan bara. Jag ska försöka lära han att putta på bollen istället för att försöka bita den. Då kanske vi tillslut kan spela fotboll tillsammans. Och lär vi då Crossi också, ja men då har vi ju snart ett helt fotbollslag! De vore något, hundarna som vann fotbolls VM. Jag undrar ja om jag svävade iväg lite för långt där va? 

Men jag har i alla fall fått prova ett tips jag fick, att använda en tom snusdosa att ha godis i när man är ute. Det var bland det enklaste, billigaste å smartaste jag har hört. Inga fler plastpåsar, inget letande efter hålet i påsen, inget kladd i jackan och framför allt: det går fort att ta fram! Vilken toppenide! 

Homer sover i natt hos Crossi, oboj vad han var lycklig att se henne efter 3 dagar! Kul att se hur hundar också knyter band och minns varandra! 

Hittade ett nytt program för bilder till telefonen jag var tvungen att prova bara. Han är ju som rätt snygg den där Homer måste jag ju få skryta med! 

Tjoho

Jag lyckades få till en liten header också, men nu ger jag upp. Färgerna är alldeles för snurrigt för mig! Det kommer väl förhoppningsvis fler dagar..
God natt

Mitt livs kärlek

Okej, då jag ändå mest bara skriver om vår träning i min vardaliga blogg kände jag att det är nog dags att byta riktning och fokusera mer på det. Det är ändå detta som intresserar mig mest!
För alla som inte vet det så har jag en shetland sheepdog vid namn Honeybrooks ratattouile men som kallas Homer, han blev 2 år i augusti. Jag brukar även stjäla min kompis sheltie Crossi som blev 3 nu i oktober!
Jag kan kort och gott förklara det genom att säga min hund är mitt barn! 
Vi tränar för det mesta agility men det kommer att komma in mer lydnad också då det tyvärr behövs ibland också. Det är som jag hörde någon säga om hästar för länge sen, ska man kunna hoppa en LA så går det mycket lättare om man kan rida en dressyr LA också! Det är nog lite samma här fast med hundar förstås.
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!