Nyår 2012

Sitter här och drömmer mig bort. Drömmer mig till Arjeplog för exakt ett år sedan. Vilken härlig nyårsafton med hela gänget. Kajsa, Kjell, mamma, pappa, Rikard och Bult. Har man mamma, pappa, Kjell å Kajsa så behövs verkligen inte mycket mer än vin kanske för en lyckad kväll. Vilket gäng.
Turligt nog så har jag ju lånefamiljen här i Övik så förhoppningsvis ska det inte bli någon dålig nyår i år heller. Bultpappa, Roy, Bultmamma, ja dom är inte så dåliga dom heller!

Sista natten

Ja årets sista natt och jag har redan legat vaken i 2 och en halv timme. Om jag inte kan somna snart kommer det bli en lååång nyårsafton. Redan kl 11 ska jag, Rebecka och dom 4 hundarna åka ut till gullvik för att lägga spår och gå 5,5an. Allt för att ha trötta hundar till kvällen. Det är ju trots att bara Homer vi vet hur han är med raketer, men förhoppningvis gör inte dom andra någon stor grejj av det heller :) 
Så i förväg säger vi gott nytt år och hoppas att det vänder, 2013 känns inte som nått höjdarår faktiskt.. 

2013's höjdpunkt, min bäbis Jackson! 

Kvittot!

Finaste lilla bäbis Jackson, något jag kan vara stolt över och verkligen säga att jag lyckats bra med är lära Jackson det här med kloklippning, han njuter nästan av det och bäddar in sig i mitt knä och sover! Gud så mysigt, jag vill alltid klippa hans klor :) 

God natt

Strax dags att gå hem, dock lite jobbigt när man kikar i den här härliga boken! Vilken toppenjulkapp jag fick av svärmor :) 

Den är full med tips och råd både om olika raser, inlärningar, aktiveringar och mycket att tänka på. Både med vuxen hund och med valp! 




Tjocka släkten

Jag fick ett trevligt uppvaknande i morse när jag tittade på telefonen, Jacksons pappas matte hade hittat mig och skickade en vänförfrågan. Det var roligt, å kunna se mer bilder på Dennis! Å så hittade jag även bild på Jacksons Farmor Winnie. Tycker personligen att hon är lite snarlik Crossie på den här bilden 

Sen har vi då Dennis, pappan till min lilla guldklimp. En ståtlig pappa dessutom! 

Och en riktigt vacker moder, jag tror att med blandningen av dom här två kommer han att bli RIKTIGT snygg som vuxen. Men det är ju Homer också för den delen ;) 



Vad vore man utan sin vän?!

Livet känns lite bättre efter att min fina vän drog med mig ut å spåra nu på morgonen med hundarna sedan blev det en buspromenad innan vi nu ligger i sängen. Huvudet bultar fruktansvärt och hela överkroppen gör ont, men nu är det bara två nätter kvar innan jag är ledig i några dagar och över nyår. 
Lilleman fortsätter ännu att vara lika mysig, go och underbar fastän han växer. I onsdags fyllde han 3 månader och 3 veckor, han växer så det knakar! 


Vår bäbis har bäddat in sig mellan husses ben och somnade innan han låg nästan! Dags att jag gör densamma.. 

Man ska aldrig planera 2

Haha ja.. Som vanligt när det är nått planerat så hamnar ändå i slutändan jag och Rikard ensam hemma. Vad jag är less! Rikard också för den delen, så han städar.. Jag borde kanske hjälpa honom men att ligga å titta på mina fina vovvar är betydligt roligare! 

Natten mot juldagen

Natten mot juldagen, jag ser fram emot en ledig natt efter två hektiska dygn, julafton skulle jag nog helt ärligt inte ha spenderat någon annan stans än i sängen. Körde fast i en backe, ramlade å slog mig två gånger (från stillastående!!!) höll inte på å få igång bilen när jag skulle från stallet och när jag väl kom till jobbet så vart det kaos. Inte min dag! Håller starkt tummarna att juldagen ska bli bättre, om inte annat så ska jag ju få öppna paket så den borde inte bli usel i alla fall! 


Fina hundar på världens mysigaste julaftonsmorgon! 


Redan hemlängtan igen

Tillbaka till helveteshålan Dumsjö, ja det är verkligen så jag känner. 
Jag minns så väl hur jag läste bloggar efter loven i gymnasiet och folk kallade Arjeplog för en kall helvetisk håla. Jag förstår vad dom pratade om, men jag håller absolut inte med. Tillbaka i lägenheten och min nuvarande hemstad gräver jag mig djupare och djupare ned. Det känns som jag står i en grop djupare än att jag ska kunna klättra upp ur. Det finns vissa dagar jag vill saker, men ingenting går min väg. Jag lär mig tyvärr aldrig med tiden, man ska aldrig planera saker. Man blir alltid besviken. 

Tur jag har mina fina hårbollar i alla fall. Varav den minsta ligger och sover på mina ben, ska försöka ta efter honom. Men jag tvivlar starkt på detta. 


Min lillebror tog med mig och Jackson så han kunde få åka sin första sväng på skotern! 

Äntligen hemma






Nattens sanning




Julönskningar!

Det börjar lida emot söndag natt och kvällen har spenderats mestadels i soffan framför tvn. Man kan ju inte missa solsidan! Sen har vi varit ganska bakis både Rikard och jag, vi hade glöggfika hemma och övergick sedan på vin! Men det var vi värd tror jag i alla fall! 
Som straff fick jag springa bakis på luciashowen med Homer. Kan ju medela att vi bjöd i alla fall på en ordentlig show, båda dagarna! Ett lopp av varje sprang han över på andra sidan till det andra laget som körde samtidigt och tyckte att de va skitintressant! Publiken gjorde ett jubel när han insåg det och helt plötsligt var på andra sidan och efter honom kom jag springandes. Nåja, man ska väl bjuda på sig själv? Jag fick han ju att gå bra ett varv varje dag trots att han fick lite knäppdamp. Jag fick också nått knäpp, har hört rykten om att läktaren på andra sidan hörde mig ryta. Men vad gör man inte för att få han att lyssna?! 
Jag skulle även lyckas få foton idag, fick med mig kameran i all hast men så satt minneskortet i datorn. Vilken lycka.. Det kan visserligen vara lika bra att det där inte finns förevigat på min kamera ;)
 
Nu börjar julklapparna lida mot sitt slut, trodde jag ja! För då hade jag glömt en halv familj. Tur jag har några dagar kvar innan jag ska rulla hemåt så jag hinner klura lite. 
Tänkte även inspirera min familj med julklapstips till mig och mina små pojkar innan jag lägger mig! 
 
Pengar, framförallt till hundkurser, kläder och ett par agilityskor. Träningskläder, vinterkläder, vardagskläder. You name it!
 
 
 
Paolos träningsbibel har jag hört ska vara bra, skulle sitta fint med lite träningsinspiration! 
 
Självklart önskar jag mig Hundboken som även är en kalender. Den står högt på listan!
 
Fredrik Steen verkar ha en bra hundfilosofi, så vad kan vara bättre julklappar än hundböcker? av honom dessutom?! 
 
Och självklart en hel hög med andra hundböcker, visar bara ett urval av dem! 
 
'
 
 
Ja detta eller något liknande, mitt liv kretsar faktist till störst del kring mina hundar. Klart det blir mycket hund på önskelistan då ;) 
Kan vara bra med tips och idéer när man ska handla julklappar! 

Bakishäng





Äntligen slut på fredag den 13e

Jag hade någon natts vettig sömn men är ännu en gång tillbaka till dom vakna nätterna. Det går fort och slår hårt. Inte blir det bättre av att jag ska kliva upp halv 8 imorgon bitti. Nä usch å fy. 

Men idag har jag och hundarna varit iväg och tränat med Anna och Zmirre. Det var första gången som Jackson träffade en annan hund bara för att träna. Alltså inte för att leka och busa. 
Han skötte sig ypperligt! Eller båda två skötte sig fint! Men så fick även Homer komma ut en sväng. Suck. Det är verkligen en energiboll. Anna tränade lite runtom oss, och han blev som vanligt tokstressad. Vet inte riktigt hur jag ska finna tålamod att få bort det, men det ska gå! 
Till hjälp har jag nu bokat valpkurs hos Rakel, hon trodde att det skulle räcka med den för att jag skulle vilja fara och träna passitiviteten med Homer. Så nu ser jag fram emot v.2 då kursen är. Turligt nog är även Rikard ledig så han får följa med och lära sig och få in samma tänk som jag. Det är ju bara för toppen!

Dags att göra ett nytt seriöst försök att sova, imorgon väntar en lång dag med nagelförlängning, luciaagility med Homer och även en stund på solänget. 

Tjohopp och god morgon på er! 

Min stjärna och glädjespridare 

Jackson 13 veckor

Rebecka kom igår och panikväckte oss, somnade kring 7 å samma visa idag. Fast idag tog jag mig upp själv eftersom tandläkaren väntade. 
Gårdagen innehöll inte så mycket mer än fotograferingen vi gjorde och spåren vi la. Annars var det för lugnt så vi somnade kl 8 på soffan och vaknade igen halv 11. Då var det ju kört så klart! 
Jag ska fortsätta öva ligg med Jackson nu och sen väntar lunch och en ridtur. 


Dagens härliga väder, dock med plusgrader! 

Lilla Jackson blir idag 13 veckor och vägde nu på morgonen 2,6 kg. Alltså inte ens 3 mjölkpaket! 

Underbara sömnlösa nätter

En natt med minimaliskt med sömn är vad detta lutar emot. Hade somnat när Rikard kom in med Jackson för snart en timme sen. Men så kunde inte han somna om å det blev livat i kåken så nu ligger jag här. Pigg igen efter en timmes sömn. Suck! 
Det är fruktansvärt jobbigt när Jackson har dessa nätter när han sover dåligt. Kan inte minnas att Homer hade de när han var liten. 
För övrig så har lilleman varit hos oss i en månad idag tisdag och det kräksnöar utanför fönstret. Nog är det väl jul snart va?! Häääärligt! 



Andra advent

Det har inte blivit så mycket skrivning, men det blev varken ridning eller spårning. Vaccination är i alla fall gjord! 
Ikväll har pojkarna följt med mig på grötmötet hos mittsvenskas ridtravarförening. Annars har vi övat lite ligg och lite inkallning med Jackson. Homer har idag fått följa med mig ut när jag red, imorgon ska jag åka och träna hundmöten med honom! 
Känns riktigt skönt att husse kommer hem i natt! 

Hungrig Homer 

Trött efter att ha följt matte ut och rida! 

Trött mysbäbis efter många intryck idag på mötet. Men ack så tuff en pojke, han gör matte väldigt stolt!


 

3 månader!


12 veckor och sötare än gröt! Imorgon står en ridtur på schemat, även vaccinering för Jackson och jag tror vi ska lägga ett spår också! 

Lilla skruttpojken!

Fortsatt inkallningsträning, busat i geneskogen, tränat mig själv på Brux, skurat å julpysslat. 
Ja de va min dag de. Å inkallningsträning med Jackson går bara toppen! Ser redan fram emot morgondagen å fortsättningen. Homer ska få sig en ordentlig träning när husse kommer hem igen också! 
Idag har även skruttis varit hos mig i 3 veckor. Tiden går otroligt fort! 

Tack och god natt!





Måndag

Idag har varit en ganska slö å slapp dag. Har varit och köpt lite grejer så jag kan fortsätta julpynta. Har även börjat med ett inkallningsord till Jackson, varit på ridtravarmöte och varit på Brux. Imorgon ska vi fortsätta och ta ett pass på Brux! 
Hoppas på mer sömn i natt än den vakna natten som var! 



Första advent

En jobbhelg avslutas med en sömnlös natt. 
Imorgon åker gubben och jag å vovvarna får fortsätta julpynta hemma! 

Det har ju faktiskt kommit lite snö nu! 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!