Tack och god natt!

Ligger i sängen och tycker synd om mig själv. Mensvärk, inget vin å ingen glögg imorgon. Jobb hela helgen. Tss, enda jäkla helgen på två månader som jag tänkte ta mig ett glas eller två. Då hamnar jag på den enda antibiotikan som man inte kan kombinera med alkohol. Nåja, det betyder att jag tänker dricka glögg å julbaka för mig själv nästa helg när alla andra går på Rockabillyn! 
Känns lite surt att missa den men jag har ju min lilla bäbis och han betyder mer än en kväll på Brux. Det kommer många fler gånger :) 

Nåja, god natt. Snart ringer väckaren igen! 



Dåligt med uppdateringar!

Så var det redan fredag eftermiddag och Jackson har passerat 11 veckor. Han vägde igår 2.8 kilo. Han är så liten och go! 
Vi har varit i gullvik och lekt med dom stora hundarna och gått i geneskogen en stund med Homer. Igår fick han också följa till stallet för första gången. Sen har jag varit på Brux varje kväll då det har nyöppnat, så husse å vovvarna har sovit i soffan då! 
Ikväll ska vi på middag hos svärmor och sen är det jobb resten av helgen! 





Sleepless in bed

Rikard och Jackson ligger i sängen och sover. Homer ligger under den och sover. Själv har jag inte somnat. Det är tredje natten på raken jag inte har kunnat sova. Men vad händer då?! Jo jag tjuvsover på dagen. Dumheter! 
Men ja, ja ä int bitter! För idag är det två veckor sen lilleskrutt Jackson kom hem till oss! 

Fina lilla skrutt som växer så det knakar! 

A little bitty baby in a little bitty gown. It'll grow up in a little bitty town!

Varnar för en bildbomb..
 
 
 

Sunday morning coming down

Så börjar kampen om att hålla sig vaken när man inte har sovit något i natt. Maggan hjälpte mig och Rebecka så dom gamla kloka hundarna har fått gå viltspår för första gången idag. Vi fick även varsin klöv till alla hundar. Helt toppen! Här ska nosas och spåras! 
Snöa har det hunnit göra en stund också, men det har tyvärr slutat igen. Nåja..  
Kommer lite nya fräscha bilder senare idag som jag på morgonen. 

En efterlängtad tallrik med risgrynsgröt blev det till frukost idag! 

Den gamla trasan - 5 av 5 tassar!


Just det, det här verkar vara alla hundars favoriter. Det har en gång varit  en sån här tygknut med två knutar. Efter ett besök av en rottisblandning så finns det tyvärr bara en knut kvar, men bra med tråd att dra i. Den är ofta blöt och slemmig efter alla dragkamper, den luktar inge mysigt och den ser väldigt välanvänd ut. Men den är helt klart bäst. 
Idag har till och med fina Crossie (som man inte får att bita i leksaker annars) gått från att inte vilja bita i den till att smått kampa med mig och helt kampa med Homer. 
Tillslut tog hon varje chans hon kunde att stjäla den av Homer för att sedan springa och försöka behålla den. Varpå han lyckades ta ett grepp och det blev dragkamp. Den första var inte lång men efter att dom lekt med den där i en timme minst så vart det längre och längre dragkamper! 
Riktigt kul att se, det blev många goda skratt! 
När jag tidigare stog i duschen lät det nästan som hundarna skulle riva lägenheten. Alla tre, på led efter varandra. Fram och tillbaka, varvat med lite bit och slit. Det är kul att se hur dom lever upp när dom har sim flock! 

Crossie och Homer i full dragkamp 


Lite vila mellan busstunderna, välbehövt. Tro mig! 


Min fina lilla sol! 

Skogsmys

Efter en lite för lång sovmorgon tog jag och hundarna oss ut till Gullvik för att vara ute i skogen lite.
Det var nog uppskattat av alla, så nu ligger vi allihopa i soffan igen. Själv tycker jag att jag känner av magkatarren jag hade i somras.. Jag håller verkligen alla tummar och tår att det bara är inbillning! 
För övrigt har Jacksons öron börjat ställa sig upp såg jag idag så nu har vi plockat fram glycerolflaskan igen och smort. 
Många använder sig av häftmassa, men när jag hämtade Homer tipsade uppfödaren om glycerol. Det har funkat super på honom så jag tänker fortsätta med den. Personligen tycker jag det är bättre eftersom det blir lite träning att matte ska få smörja och massera örontipparna, sen slipper dom även tyngderna! 



Som sagt, ståöra på gång! 



Myspojkar




Fredagkväll

Det var riktigt mysigt att komma ifrån jobbet i morse. Rebecka låg vaken och väntade på mig(kunde inte sova) tillsammans med min bäbis och Crossie. Så hade jag med mig Homer som jag hade hämtat ifrån extramormor. 
Med andra ord så var det jag och Rebecka och våra tre barn i sängen i morse. Inte alls dumt att få lägga sig med! 
Dock sov vi alldeles för länge så ikväll är det inte lätt att sova! Har inte ens dragit mig till sängen utan nu ligger jag och mina pojkar å ser första avsnittet av paradise hotel! 


Så sant! 

Fårskallar

Har idag varit och kollat när Carolin och några fler vallade så det vart en tidig morgon. Det såg väldigt kul ut i alla fall och jag både hoppas och tror att Homer har den där medfödda vallningsinstingten! 
Så jag är uppskriven på teorilektion som blir när det är tillräckligt många. Det ville dom att man skulle göra innan man kom dit med hund. Så nu har jag två hundar jag vill köra agility med, en som visat uppenbart intresse för spår och en gärna två som jag hoppas är intresserade av att valla. Det betyder ju verkligen att det är dags att flytta ut i skogen snart! 

Min stora, fina, lysande stjärna. Vad du är vis! ❤️

Mr. Mys

Han blev idag 10 veckor. Som Rikard sa, han är ju verkligen bara en bäbis. Han hade fått för sig att man hämtade valpar vid 12 veckor så han insåg vilket liter barn det egentligen är. 
Just nu har han nått knäppryck vid mina fötter, vi håller på att ska somna men just nu är det bara bus i huvudet på honom tror jag.. Men så är det väl när matte har städat större delen av dagen och man har fått leka med dom andra hundarna istället! 



Soffmys i Gullvik efter ett ordentligt städ med Rebecka! 

Vaken, ledig natt...

Lilleskrutt ligger vid mitt ben och sover nu, efter nattens andra kissning. Undra varför han är så pigg i natt? Jag kanske har smittat honom med PMS? 
Förmodligen. 



Några av anledningarna till min hemlängtan











Framförallt saknar jag min fina familj! Jag har otroligt tur som har en lånefamilj här i Ö-vik, annars hade jag aldrig klarat mig! 

It's a long, hard road Im traveling on. Lord I need to find my way back home!

Tisdag, natt till onsdag. Jag vet att jag är duktig på att blogga nattetid. Men jag är ju pigg nu och ofta väldigt trött på dagarna. Så på dagarna blir det måsten och eftermiddagarna/kvällarna mer intressanta men även måsten då också. 
Idag är dagen som Jackson har funnits i mitt hem en vecka. Han är fortfarande en vänligt charmig liten kille som har börjat förstå att jag är matte och jag det är jag i det mesta som kommer med mat, går ut, leker (förutom Homer) och söver honom. Men det är svårt att få mer lektid med honom än Homer, även fast jag stänger ut Homer i bilen en stund varje dag för att få lite egen tid med Jackson. 
På våran veckodag tillsammans har vi inte gjort så mycket speciellt. Vi har lekt lite, skurat golven(jag har någon skurmani) och framför allt har vi varit och hälsat på gudmor Rebecka. Utomhus ikväll gjorde till och med Crossie ordentliga försök att leka med den lille, vilket glädjer mig oerhört. 
För de som inte förstått det än så är Crossie en väldigt speciell hund på många vis. När hon först kom till Rebecka hatade hon nog allt utom köttbullar skulle jag tro. Men nu, nästan ett år efteråt har hon gått ifrån att vara hunden som hatar allt till en väldigt glad och rolig tjej. I början vägrade hon leka med Homer, men nu har det gått upp ett ljus för henne att det var lika bra att ge upp. Lekfarbror som han är så förstår jag henne. Jag vet ingen hund som hellre vill leka med andra hundar än min egna fina Homer. Hon har även gått ifrån att vägra gå i trappor till att jag släppte in henne i trappuppgången här hemma och hon sprang en trappa för långt upp. Hon är fortfarande en speciell klump, men jag hon har en knepig men oemotståndlig charm när man lär känna henne. 
 
Tillbaka till dagens hund, Jackson. Det kanske finns nån som undrar varför just Jackson. Svaret är ganska enkelt, Alan Jackson. Han är en av mina absoluta favoritartister. Som alla vet har jag en otroligt bred musiksmak. Men han är en av de artister som jag alltid kommer tillbaka till. Han får mig att dämpa hemlängtan, men plockar även fram den. Han får mig att vilja göra så otroligt mycket. Sen tycker jag även att Jackson passar in med det amerikanska Homer och är dessutom ganska lätt att ropa. 
 
Så med mens, sjumiljarder känslor och en ruskig hemlängtan myser jag nu i sängen med mina favorit Jackson's och Homer ligger under den och sover så gott. Det är nog dags att jag också gör det! 
 
Ännu en mannen, myten, legenden i mitt liv. 

Frustration

Måste verkligen få inflika igen i natt, någonting som verkligen berör mig är folk som tycker det är svårt att betala mer för lokalproducerade varor. Men nog kan jag gärna göra det om jag vet att det tillverkats/levde under bättre förhållanden än andra märken. Själv är jag en kvinna som har siktet inställt på att innan min egen far dör ska jag ha jägarexamen och kunna skjuta min egen älg. Kunna stycka mitt eget kött, för helt ärligt så finns det inget godare kött. 
Finns det heller godare tomater än dom mamma planterat hemma i växthuset? Eller jordgubbarna man plockar i landet? 
Det finns nog bara ett svar på den frågan, och den som ja. Han har då aldrig heller odlat sina egna tomater! 


Jag vill absolut inte hänga ut någon med namn, alla är vi olika. Men det här är något typiskt som kan göra mig riktigt, riktigt frustrerad! 

Långsam måndag

Så har måndagen och lite till passerat. 
Dagen har inte innehållit så mycket, Rebcka har färgat min utväxt ikväll så snart ser man kanske ut som en människa. 
Homer, Jackson och Crossie har sprungit fram och tillbaka i lägenheten och alla blev vi nog lika paff när Crossie ute försökte leka med lille Jackson. Det ser ut som han har en lovande prognos för framtiden hos henne! 
Jackson har nu officiellt blivit inklickad så just nu övar vi på sitt och sen blir det kontakt övningar. Men mest leker han med Homer. Stackars Homer som dessutom måste sitta ensam i bilen när jag tränar eftersom jag är inomhus ännu. Jag får vara glad att det inte har hunnit bli kallt ute ännu! 
Men det absolut bästa som hänt idag var att jag och Rebecka åkte till stan å tillbaka en sväng och min bildreglande valp dreglade ingenting. 
Innan han var hos mig så hade han kräkts i bil, med mig har vi knappt hunnit en km så har det varit stora dreggelbubblor runt hela munnen och jackan har blivit jätteblöt. Men idag, då var han helt torr runt munnen. Kanske låter löjligt, men då jag vet hur mycket bil vi åker i vår vardag så prioriterar jag högt att det funkar med bilen. 
Homer å andra sidan har jag varit så bortskämd med då han aldrig mått illa och inte heller tyckt det varit obehagligt. Hans första vår, när han var sådär 7 månader så hade vi mer problem att han inte fick åka bil jämt. Så fort någon öppnade en bildörr på en radie inom 200 m så sprang han raka vägen dit och hoppade in i bilarna. Gud vad pinsamt kan jag lova! Men idag hoppar han glatt in i den bil han tilldelas och jag kan stoppa honom om han skulle få för sig att det var jättespännande med en annan bil igen. 
Men nu är det dags att sova, väckarklockan ringer snart. Förmodligen även den levande kiss och matklockan.
God natt! 




Söndagnatt

Det var både tur och dumt att jag sov ut idag. I natt finns det inget hopp om att somna! Nåja, bättre lycka nästa gång kanske?! 
Ikväll är också sista kvällen Rikard är hemma innan han åker på jobb igen. Jag må säga att jag har varit otroligt bortskämd av att ha honom hemma då han har tagit Homer med sig mycket för att jag och valpen ska få egentid tillsammans. Han har även varit hemma med valpen så att jag och Homer ska få egentid. 
Så visst ska det bli lite spännande att vara ensam med dom båda för första gången. Men jag tror det kommer gå bra, det finns ju andra som aldrig har en husse å det går bra i alla fall. Så nog ska det ordna sig nog! 
Igår gick jag och Homer våran "långrunda". Den är egentligen bara 3.5 km men passerar Genefornby med dess bra träningsskog och gator med belysning för den mörka vintern. Det finns ju många olika gator man kan gå kring mig också, dock blir det ganska uttjatat tycker jag. Att gå den andra rundan är mycket trevligare och enligt mig ger den många bra träningstillfällen!
Nåja, dags att försöka sova i alla fall. Väckaren står på 9 både för att Rikard ska försöka hinna något innan han åker och för att jag ska vända dygnet och kanske också hinna något! 


Kvällens soffmys! 

Tankar på nattgammal is

Det är så lätt att förvränga hjärnan och inbilla sig massvis med saker. Framför allt denna mörka, blåsiga tid. En en tid för sorg och missöden. Jag tror inte att någon förstår hur mycket jag längtar efter snö och ljus. Nu! 
Men istället fylls huvudet och sömn blir oändligt långt borta. Ett måste, något för att överleva. Sömn i november är en ständig bristvara. 
Med bristande sömn fattar hjärnan ingenting. 



Word




Det sötaste jag sett på länge


Just precis, han har fläckiga trampdynor. Jag hoppas vid Gud att det inte växer bort! 

Tröttmössa

Det blev inte alls mycket sömn i natt, nu är det bara lyckas hålla sig vaken idag också.. Suck, det är inte lätt att vara vaken när pooopien sover som en stock och husse å Hompen inte är hemma! 



Glad tjej mitt i natten!

God kväll ifrån tjejen som fortfarande inte har somnat. Men jag har hittat jättemycket matnyttig träning så nu vill jag att det ska vara dag! Ja, nu vill jag att det ska vara morgon när ja ändå inte kan sova.. 

Testaporna!

Långsam fredagkväll

Idag har det inte hänt mycket alls, husse och jag åkte å köpte en pizza till middag. Lättsamt å gott! Annars har Homer och Jackson sprungit fram och tillbaka som två tokar, ibland får man till och med ta fast Jackson då man ser att han är så trött att ögonen går i kors. 
Har även varit till stallet idag då Maggan inte hade någon bil, de va riktig dumt att jag inte tänkte längre å åkte dit tidigare å red när jag ändå åkte dit. Men man kan inte tänka på allt jämt! Till veckan ska väl Rebecka och jag lyckas tömköra honom i sällskap av lillkillen hoppas jag. 
Den stackars killen får bara stå nu när hans andra medryttare har sagt ifrån sig honom och matte själv inte kan rida. 
Som tur är kommer det bara säga poff så är jag nog tillbaka i sadeln! :) 
Fina herr Nillsson förra veckan i slutet av brantbacken! 


Sömnlösa nätter

Idag skulle jag egentligen åkt och tränat med Carolin, men för gången första och förhoppningsvis enda gången höll han mig vaken i natt. Inte nog med att jag, kvällspigg som jag är, somnade vid 3. Sen drog han igång vid halv 5, upp ut kissa. Han somnade vid halv 6, och jag strax efter det. Men friden varade inte länge. Vid halv 8 var det slut på friden.. Jag fick honom att sova mellan halv 10 och halv 11 också. Men nu gäller det att jag håller mig vaken så jag kanske kan somna tidigare än 3 i natt! 
Just nu busar dom för fullt och jag väntar på att dom ska ta en paus och sova så jag törs gå och duscha. Ja, jag vet att jag är mesig. Men jag har så svårt att lämna honom, ens för att kissa. 
Rikard har nog rätt, det bor nog en jätte mammig mamma inom mig någonstans..  

Nöjd storebror! 

Herr långkalsong

Och mina fina pojkar! 



Soffmys

Oj vad glad Homer blev när han fick träffa tjejen å lika glad blev han när han fick komma in och leka/släpa på Jackson. Jag slutar inte att förundras över vilken otroligt tuff kille han redan är och funderar hur hård han faktiskt kommer att bli. Just nu sover han mysigt på min mage och för en stund sen vid Homer. Jag måste säga att det är lite jobbigt att halvt "smyga" med honom. Jag vill visa världen att jag har dom finaste killarna som finns! Men det hinner jag senare, när lillen fått växa på sig lite. 
Det är nog en tidsfråga men så småningom om så kommer nog Crossie ligga i samma hög. Men Jackson måste få växa på sig lite först! 

Trötta pojkar! 

Jag ser det snöa, jag ser det snöa!

Så hade vi varit ute med bil igen, det blev en kort sväng till "grundet" där Rikard har sin däcksamling. 
Han blev dregglig idag också men ingen kräkning. Trots det så är han så lugn och lägger sig bara i knät och nästan somnar. 
Det började precis kräksnöa när vi hade bytt däck klart, riktigt mysigt! Så nu vet jag att Jackson har sett snö också :)
Det ska bli spännande när han vaknar å ska ut å kissa. Han somnade direkt vi kom hem! Å husse är påväg hem igen så att Homer ska få komma sig ut på en snöprommis med Crossie. Så han kommer bli trippelglad, promenad, tjejen och snö. Det går nästan inte att göra livet bättre för han :) 



Trött kille som bara gick innanför dörren så somnade han! 

Mitt i natten

Det var full fart på grabbarna ikväll när det var sångdags, men jag behövde bara klappa lite på lilleman så somnade han som en stock och har sovit utmed mig en bra stund nu. Men nu säger även jag god natt! Imorgon ska vi vara med husse och byta däck, vilket betyder att vi ska åka bil igen. Spännande. 




Middagstider

Homer fick slippa långlinan och har idag fått följa med världens bästa Rebecka och Crossie till Gullvik. Så han har fått leka av sig med henne och jag har fått spendera lite egentid med Jackson. 
Men nu är han hemma igen och dom har jagat varandra fram och tillbaka i lägenheten med leksaker. Så nu sover dom sött båda två! 
Finafina killarna :) 

Sötast som somna på min favoritkudde tidigare idag. 


Soffmys

I could get used to you every day ♥

Som sagt så sa jag ju att han inte är en feg liten skit. Under morgonkissningen så jagade han Homer och ville leka. Den gamle mannen var visserligen mer intresserad av att snosa och markera. Men till slut var dom i full gång att jaga varandra på den frostiga gräsmattan.
Han har sovit riktigt bra tycker jag! Vaknade första gången vid halv 8. Samma procedur som när Homer var valp. Ut och kissa, in och sova en stund till. Men då fick den lilla godisen sova i sängen, men vid 9 var det färdigsovit. Så nu har vi varit ute och tagit lite bättre kort med den riktiga kameran. Just nu ligger den lilla godingen just utmed mig i sängen och sover. Ska snart skrämma den stackaren med att tömma diskmaskinen!
Vad beträffar Homer så sitter han i långlina medan husse skruvar. jag tror att han är rätt lycklig där han sitter. Han som älskar att vara utomhus!
 
Jag varnar nu för en bildbomb!
 
Fullt påhopp på finaste tålmodiga Hompis!
 
Jag kan lova att det inte var så enkelt att fota den lille. Tog jag ett steg fram gjorde han också det. Tog jag ett till vänster så följde han efter. Söta. fina. mysiga. charmiga sockerbit!
 

Det tar sig sa mordbrännaren

Redan ikväll har Homer och Jackson hunnit bli bra polare. Jag må också säg att Jackson är inte den som är feg inte! Han tar tag i leksakerna å trots att han släpas runt av lekfarbrorn så morrar han och säger ifrån att han hade den först. 
Jackson är alltså en liten kaxig sockerbit som redan har charmat och fått både mig och husse att tappa andan för honom redan. Ja, nu känns det som att vi är en riktig familj! 


Fullt bus på gång! 

Utmattade underbara killar, det tog emot i hjärtat att sära på dom! 

Med det säger jag god natt och hoppas att han sover till 7 imorgon i alla fall! :) 


Välkommen hem Jackson

Så har äntligen lille Jackson kommit hem, han har träffat både Homer, husse och bästa Rebecka som följde mig och hämta honom. 
Det märks redan att han är framåt och nyfiken. Jag tycker det känns ganska likt som Homer var när vi hämtade honom vilket glädjer mig då han idag inte är någon rädd och försiktig hund. 

Men han är ju sanslöst söt! 





Som alla vet är det ju inte alls det lättaste att få en valp att vara stilla och vilja vara med på kort.. ;) 

8 veckor och 5 dagar

Så gammal är Jackson och imorgon är det dagen D! Så det är dags att jag hoppar i säng så jag har mycket energi till den lille killen :) 



God natt





Söndagnatt

Så var det söndagnatt och farsdag. Efter kursen idag så var det farsdagsmiddag ute i Gullvik. Bultpappa bjöd på en supergod middag och sedan lite glass till solsidan! 

Personligen tyckte jag att kursen var väldigt givande och jag skulle kunna tycka att det är något även icket hundmänniskor borde gå. Det var vissa saker som man kände "aha, det här är min hund" eller så gör den. Jag är helt klart nöjd med föreläsaren som hette Torbjörn någonting och även var mentaldommare. 




Kursdag 1

Första dagen av mentalitetskursen gjord, superintressant. Speciellt såhär i efterhand, precis som Rebecka sa till mig för en stund sen "den har satt igång mycket hjärnaktivitet". Det blev en kort natt och en lång dag, mycket nya intryck och sen följde han och Crossie mig å Rebecka ut på ridtur. 
Som det inte var nog så bakade vi en kladdkaka till fyllgubbarna i fors så Homer fick träffa Bruno en stund. Dock vad han mest ute efter tjejen. 
Hann inte ens klä av mig så låg homer utslagen i sängen och med en väckare som ringer strax innan 8 så blir det en kort natt till! 
En fullkomligt utslagen hund, jag älskar att se honom så här. Det är nu det visar att han har använt den lilla hjärnan! 

En bild tagen i somras på mig och finaste Bruno. Han är verkligen snygg! 

Sleepless in Domsjö

Vi som ska på mentalkurs idag, två och en halv timme tills väckaren ringer. Som vanligt kan jag inte sova och Homer ligger under sängen och sussar sött. Varför ska det vara så svårt att somna? När jag väl sover, så sover jag ju som en gris! Nåja, wish us luck! 

Behövs inte ens ord... 

Ensamhetens baksida

Fredagkväll och ömkande i soffan, Homer och jag har varit och tränat med Carro och Raj idag. Gjorde en enkel bana och gick back to basic när det ändå är Homers förmodligen sista träning den här säsongen. Det är alltid bra och sluta på topp och det var inte långt ifrån att vi gjorde det! 
Annars har det inte alls hänt mycket idag, vi har haft en ensam dag med lite stallpyssel och soffmys. 
Ibland glömmer jag hur mycket mitt hundskrälle ä värd, men turligt nog för han så är han duktig på att påminna mig om det! 
Fina, trognaste Homer! 



Haha sant, man är inte alls snygg när man springer med sin hund! 


Torsdagkväll

Det blev visst en powernap där i soffan.. Men så när jag vaknade var det en stund koppelträning på schemat! Gick galant, så jag måste åka iväg på något mellansvårt ställe och öva så det inte blir för svårt för fort! 
Resterande del av kvällen har ägnats åt tvätt, stall och valpsäkring. För nu är det inte ens en vecka så kommer lilla, lilla Jackson hem till oss! 
Spännande, glädjande, nervöst, kärleksfullt och otroligt roligt. Känslorna bubblar i mig, precis som dagarna innan jag och Rebecka åkte och hämtade en liten, liten Homer. Så med andra ord är det precis som det ska vara! 

Ett glatt par som hittade valpburen idag! 

Jackson, 7 veckor och söt som socker! 

Måste lära mig ha tålamod!

Två steg fram och ett bak! Homer har ju blivit mycket mycket bättre på det här att gå i koppel, men det är fortfarande träning kvar. Han har klarat av att gå fot, lös i dikeskanten. Att gå i Gene fornby och till och med klarat det när crossie följt med lös men idag när vi kom till höglandsjön och skulle gå med Anna så gick det i stöpet. Flamsig och virrig blev han, vad som hände det vet jag inte! 
Men vad jag ska göra vet jag, det är att backa tillbaka och göra det enklare igen. Så vi vilar hjärnan en stund nu så ska jag senare idag gå ut och öva fotgång en stund till. Och under helgen ska vi åka till höglandsjön och gå fot och öva! 
Jag vet att det känns jättesurt idag att det blev ett bakslag, men jag måste också andas och minnas att han har gjort jätte framsteg på många plan och saker vänder inte bara på en dag! Jag måste ha tålamod. 

Världens finaste par var på middagsbjudning igår, korv stog på menyn. Mums! 


Hundliv

Homer ligger under sängen och sover medan jag tänkte fortsätta läsa den omtalade boken. 

Carolin fick förhinder idag så jag och homer var inte heller och tränade, vi laddar inför fredagsträningen med flickvännen! Imorgon väntar lite koppelträning med Anna och jag tror även en lekstund i geneskogen lockar! 


Hungrig tjej och långsam kille

Stackars Crossie står just nu å tittar på Homer när han äter sin dentastick. Men så går det när man äter för snabbt! 
Å vi är anmäld till en mentalkurs, för att lära sig läsa hund bättre. Gud vad spännande! Jag längtar tills det blir lördag, tro mig :) 



Agilityträning

Helt otroligt vad det ska vara svårt att sätta sig vid datorn i nån tid på dygnet. Dessutom är jag en sån person som har svårt att slita mig härifrån när ja väl sitt här. Så det blir sena kvällar och dessutom är Homer som mysigast på morgonen.
Men idag har vi som sagt varit och tränat agility. Det gick toppen, det kändes som att det var en svår övning, men den visade sig vara ganska enkel som jag och Carolin ställde upp. Men det fortsätter att förvåna mig hur mycket man kan göra med bara några få hinder. Här är en kass paintbild på vad vi gorde idag.


Vi började med den gröna linjen eller var man ska kalla det, vilket var lätt. Där kan man ju välja två olika sätt att handla hunden. Att backa bak ifrån tunneln och få med den på hindret på motsatt sida. vilket är jättebra om nästa hinder var till höger sedan. Man kan även stå kvar på sidan närmare tunneln och dra till sig hunden. Både Raj och Homer hade samma svårighet. Om man inte hann backa bak nog långt ville dom ta hindret i mitten i stället.
Den röda linjen skulle jag nog vilja påstå var den absolut enklaste idag. Då vi båda två kunde stå nästan vid de tredje hindret och sedan bara skicka in dom i tunneln. Om man vill försvåra den kan man ju helt klart springa med hunden och då göra ett byte vid tredje hindret.
När vi kom till den lila linjen så hade vi två olika alternativ hur man skulle göra för att smidigast komma till det sista hindret. Så på två vägar hittade vi tre olika sätt att stå på. Det sista hann jag inte själv prova men det kändes nästan som det enkaste. Att stå mellan 2 och tredje hindret för att enkelt bara kunna snurra där och skicka över hinder 3 och 4.
Såhär i efterhand kändes det nästan väl lätt för oss båda, men så säger också Anette att vi ska gå tillbaka och göra det lätt ibland så det ska fortsätta vara roligt!
Jag längtar redan till onsdag då det är dags igen, jag är helt såld i denna sport och att jag gör något med Homer och det finns sådant fokus och fart. Ja det är så sjukt roligt, det finns inte en människa jag inte kan rekomendera denna sport till eftersom det är även en jättebra hobbysport för hundarna då dem får använda huvudet också.
 
I övrigt så har jag köpt en SUPERDUPER kul leksak som vi ska fara och prova i geneskogen imorgon. Det blir spännande kan jag lova!
 
Dags för lopplådan, min guldklimp har redan gått å lagt sig.
 
 
 

Lekstund




Charmören

Det blev visst lejonkungen med mattes stjärna på magen. Mys till 1000! Han är verkligen mattes kille! 



Söndagkväll

Idag har det inte blivit så mycket vettigt gjort, jag har varit och ridit med Bultmamma så Homer har ytterligare en dag fått vara med husse som inte alltid är så roligt! Men å andra sidan var hans tjej och hälsade på en stund åsså gick vi en promenad tillsammans. Efterlängtat både för hussar och mattar, det är ju en vecka sen sist! 
Kvällen avslutades med borstning och soffmys! Nu ska vi snart ta oss i säng för att orka med morgondagens agilityträning. Puss och god natt!

Bultmamma på Silverpilen 

En gammal bild på kärleksparet

God natt




Igår var en träningsdag!

Igår var vi, trots att jag jobbar, och tränade agility. Vi tränade tillsammans med Caroline och Raj med hjälp av Anette. Anette är super och det är till stor hjälp att ha någon på sidan som kan se vilka fel man gör! 
Vi ställde upp en fyrkant med en tunnel på andra sidan. Med bara 7 hinder gjorde vi flera olika kombinationer och övade bakombyten. Homer skötte sig riktigt bra för att vara en nybörjarhund. Allt går så fort så det är lätt att glömma att detta är våran första säsong! 



RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!